Låt kärlekens ljus driva bort hatets mörker!

”Det är en sjuk person utan politiska motiv, som har utfört terrordådet Så här beskrev veteran-politikern Carl Bildt terrordådet i Stockholm. Akilov som utförde dådet, beskrevs av folk som känner honom som en icke religiös muslim vilken överträdde flera islamiska lagar, bl.a. alkoholförbudet. Samtidigt kunde polisen konstatera att han hade gillat eller sympatiserat med terror organisation IS. Undersökningar har visat att många som rekryteras av den s.k. islamiska staten är folk med kriminell bakgrund. Det i sig leder till slutsatsen att IS och dess anhängare oftast är kriminella individer som går runt med ett förgiftad och hatfylld inre.

Under juli 2016 hände en liknande tragedi som krävde flera offer i Nice. Det var också en muslim, Lahouaiej-Bouhlel, som inte trodde något på islam. Han uträttade varken bön eller fasta, och överträdde islams mest givna lagar då han drack sprit, rökte droger och dejtade både män och kvinnor och hatade det franska samhället. Det gemensamma mellan Bouhlel och Akilov är att båda var icke-religiösa och de hatade det samhället som de bodde i. Den senare levde med två olika identiteter för att få asyl i Sverige vilket han inte fick och således levde efterlyst sedan slutet av februari. Med sitt avskyvärda dåd ville han hämnas på Sverige och förgiftade den sociala sfären.

Akilov hade varken religiösa eller politiska motiv såsom Bildt och många andra också uttryckt. Detta är dock inte vad alla tycker. Många individer eller organisationer har en tydlig islamofobisk agenda och letar efter tillfällen för att manifestera sitt hat mot islam och muslimer. De tog och tar vara på detta tillfälle för att beskriva brottet som islamiskt och muslimskt. Islam måste få bära skulden och många hat-artiklar, mail och retorik börjar tala om begränsning av religion och liknande retorik som om Akilov är en muslimsk ideolog, trots vetskap att han inte ens är religiös.

Det är hatet som gör att en person blir sjuk och aggressiv individ och begår ett avskyvärt brott, och det är också hatet som gör att folk som vet att Akilov inte är religiös eller ens haft religiösa motiv beskriva honom och hans terrordåd som islamiskt. Dessa är därför två sidor av samma mynt, hatet, och båda bör motarbetas. Frågan är dock hur? Hur bör vi besvara hatet och fientligheten?

Det bästa exemplet på ett bra svar är en kärleksmanifestation där folk från olika religioner samlades på Sergels torg för att visa att hatet inte har splittrat oss utan vi har tagit vara på tillfället och förenat oss. Om vi låter fientlighet och hat sprida sig i vår värld kommer detta att gynna hatfyllda krafter som försöker tjäna makt under giftiga miljöer. Den som inser detta är skyldig att motverka hatet som förmörkar sfären och tvingar samhället i en ond spiral.

Den som är sann muslim och följer koranen bör handla enligt följande: Fördriv det onda med en god handling (23:96). Onda handlingar bär på ett negativt värde och förorenar den sociala miljön. Konsekvensen av en ond handling är att den inleder förövaren, individ eller gruppen, till en ond spiral som folk inte riktigt vet hur de kan bryta dess vindel. Koranen ger en moralisk lag som verkar fungera som fysiska lagar, nämligen att man kan jaga bort hat med kärlek. En annan mer utförlig vers om samma metod:

Det goda och det onda kan inte jämställas. Driv bort [det onda] med det goda, då händer det att den som mellan dig och honom råder fientlighet blir som din nära vän! Och ingen kan erhålla denna [dygd], undantaget de som höll tålamod och ingen kan erhålla det undantaget de som har en stor andel[av fromhet] (41:34-35).

Det är koranens budskap och lösning på hur vi bör bemöta och övervinna hat. Något som många medborgare i samhället muslimer såväl som icke muslimer idag försöker att tillämpa. Vi uppmanar därför samtliga läsare inte minst religiösa muslimer att driva bort hatets mörker med kärlekens ljus.

Al-Hadi ungdomsförening

Sayyeda Fatima al-Zahra(A) – Mawlid

[responsive][/responsive]

I Herrens Namn

Al hamdulillah, första försök med livestream blev framgångsrikt om än inte helt problemfritt. Nu inbjuder al-Hadi er återigen för en livestream tillsammans med den nobla sheikhen, Mansour Leghaei. Alla ni som kom till sorgecermonin, vi hoppas att vi får ser igen när vi denna gång skall fira vår älskade moder; och ni som missade sorgecermonin, vi har beställ mat för er denna gång, så ni får inte lov att missa!

Om inte vi shiamuslimer samlas tillsammans för att hylla vår ljuva mästarinna, Profetens(s) ögonsten, Imam Alis(a) trygghet, Sayyeda Fatima al-Zahra(a), vilka skall då göra det?

Vi ses på plats.

Söndagen 26:e Mars
Imam Ali Centret
19:30 – 20:30

Program med Sheikh Mansour Legahei

[responsive]

Legahei-1

[/responsive]

 

I Herrens Namn

Det med är nöje vi kan meddela att den nobla Sheikhen, Mansour Legahei, hedrar al-Hadi återigen med sin närvaro. Denna gång besöker Sheikhen två av al-Hadis regelbundna program, Kunskapsträffen och brödernas veckoträffar. Det kommer även finnas möjlighet för både singlar och par att boka rådgivning med honom. Sheikhen har med sina 20 års erfarenhet av rådgivning, en gedigen bakgrund för att kunna ge dig goda råd. För att boka en kostnadsfri kvart med sheikhen, skicka mejl till info@al-hadi.se

Torsdagen den 2:a februari besöker Sheikhen Kunskapsträffen där han kommer ge en introduktion till Irfan. Kvällen efter, gästar Sheikhen brödernas veckoträff där han kommer tala mer om Sayyeda Zainab och kvinnans roll i Islam. Under båda dessa kvällar finns rådgivningssamtal att boka med Sheikhen(se affisch för tider).

Det tillhör den troendes karaktär att söka kunskap och visdom, nu gästas vi av en av man som bär på mycket kunskap och visdomar. Ta del av dessa bröder och systrar, innan möjligheten passerar.

Profetens bortgång(S)

[responsive]profeten22[/responsive]

I Herrens Namn

Vår Skapare(SWT) uttalar sig om Hans älskade Sändebud:

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ ﴿١٠٧

Vi har enbart sänt dig som en barmhärtighet till mänskligheten(21:107)

Sannerligen kom den älskade Muhammed(saw) med Skaparens barmhärtighet till oss. Men hur mycket av denna barmhärtighet accepterar vi? Hur mycket av denna barmhärtighet finner vi i våra liv?

Efter ett långt uppehåll gästar den välrenommerade Sheikhen Saaed Bahmanpour al-Hadi återigen, denna gång talar han om Profetens bortgång. Vi välkomnar dig nu på söndag den 27:e Nov 17:00 – 19:00 till IACs klassrum för att tillsammans sörja den älskade Profetens bortgång.

Arbain 2016

[responsive]15078977_739207676252432_5168685642063205057_n[/responsive]

I Herrens Namn

Har du inte möjlighet att åka till Karbala inför Arbaeen? Vill du släppa loss dina känslor och fälla dina tårar för Imam Hussein? Saknar du ett Arbaeenprogram på svenska?

Välkommen till Al-Hadis Arbaeenprogram nu på lördag & söndag! Programmet kommer in shaa Allah hållas i IACs klassrum.

Öppet Medlemsmöte

[responsive]
mote
[/responsive]

 

I Herrens Namn

Varför finns al-Hadi ungdomsförening? Vilka funktioner uppfyller den? Hur kan man bli delaktig i föreningen? Enligt vilka riktlinjer arbetar al-Hadi? Hur ser medlemsstrukturen ut? Vilka mål vill föreningen uppnå? Svaren på dessa viktiga frågor liksom andra relevanta frågor kommer delges under mötet.

Vi vill be er att registrera er ankomst HÄR på vår eventsida. Om ni är ganska säkra på att ni kommer, vänligen klicka ’kommer’ om ni är osäkra får ni klicka ’intresserad’. Ifall ni missar det så är det inte hela världen, men vi vill gärna veta på ett ungefär hur många som dyker upp för att underlätta vår planering. Har ni inte Facebook, får ni gärna skicka ett mejl.

Alla är välkomna!

Muharram 2016

 

[responsive]muharram-bra[/responsive]

I Herrens Namn

Den älskade profeten(S) skall ha sagt: Mordet på Hussain(A) har lämnat en värme i de troendes hjärtan som aldrig svalnar. 

Sorgens och insiktens månad har kommit. Troende, det är återigen tid att förnya vår ed med frihetskämparnas ledare, Imam Hussain(A).

Det är med ära vi kan meddela att vi även i år gästas av den världskända föreläsaren, Sheikh Mansour Leghaei. Förutom ordinarie program har vi även ett extra program enbart för systrar den 22:a oktober.

Välkommen!
[social icon=”facebook” url=”https://www.facebook.com/events/1809111862666274/”]

Al-Hadis årliga Sommarläger

[responsive]sommarlager_a12

[/responsive]

Bismillah

Al-Hadi välkomnar er till årets sommarläger, där vi kommer att spendera tre dagar och två nätter ute i Marholmens natur. Dagarna och nätterna kommer att vara fullspäckade med aktiviteter både för hjärna, hjärta och själ!

Detta år gästas vi även av Sheikh Safdar Razi som kommer att hålla föredrag om trons grunder.

När: 19-21 augusti

Åldersgräns:16-30 år

Pris: 400 kr för 16-19 år och 600 kr för 20+

Plats: Marholmen, Stockholms skärgård

Anmälan

Du anmäler dig genom att skicka in den angivna summan till al-Hadis BG konto 459-9056 med namn- och efternamn. Därefter skickar du följande information till sommarlager@al-hadi.se:

-Namn

-Ålder

-Mobilnummer samt mejladress

Vi har begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Anmälningarna bör vara oss tillhanda senast 10 augusti. Observera att anmälan är bindande!

Efter anmälan skickas det ett mejl med ytterligare information gällande dagen så som samlingsplats, regler osv.

Mer information

För mer information var vänliga kontakta oss via mejl (sommarlager@al-hadi.se). Vi ses den 19 augusti inshAllah!