Engagera dig

Engagerade medlemmar har varit grundstommen i al-Hadis arbete sen föreningens början 2006. Som medlem är ditt frivilliga engagemang den viktigaste förutsättningen för föreningens fortsatta arbete. Du arbetar tillsammans med andra medlemmar i projektgrupp för att åstadkomma positiv förändring i samhället liksom hos individen.

Vi välkomnar dig till ett ideellt arbete där islam är vår självklara rättesnöre och Herrens välbehag vårt viktigaste mål. Vi önskar och tror att denna förening är en plattform som för oss närmare Herrens utlovade paradis.

Som medlem kan du ingå i al-Hadis olika projektgrupper, det är även möjligt att ta initiativ till egna projekt. Som medlem har du även rösträtt i årsmötet, detta ger dig ett direkt inflytande över al-Hadis styrelse. Det är bara medlemmar som får delta i årsmöte samt sitta i styrelsen. Som medlem behöver du betala 250 kr i medlemsavgift per år samt medverka i minst ett projekt under verksamhetsåret. Som medlem förväntas du känna till stadgarna och följa dem.

Är du intresserad av att bli medlem? Börja med att fyll i ’medlemsansökan’ nedan. Ifall din medlemsansökan godkänns kommer vi be dig att betala in medlemsavgiften.

 

 

Ifall medlemskap inte passar dig av någon anledning men du känner ändå att du vill vara verksam i al-Hadi, så kan du registrera dig på vårt volontärbrev. När föreningen behöver hjälp med något kommer vi att skicka ut brev till de som registrerat sig som volontärer och be om deras hjälp. Det kan oftast handla om projektgrupper som behöver ett extra stöd i samband med ett event. Dock kan en volontär aldrig vara projektmedlem eller projektledare i en projektgrupp, bara medlemmar har rätt att ingå i projektgrupp och arrangera event i föreningens namn.

I korthet kan man säga en volontär inte har skyldigheter gentemot föreningen(regelbunden aktivitet, medlemsavgift), men inte heller rättigheter i föreningen(arrangera projekt, rösta i årsmöte, sitta i styrelse). Vi vill med volontärbrevet ge dig möjlighet att arbeta för Herrens sak även om medlemskap inte passar dig. För att ta del av volontärbrevet vänligen fyll i formuläret ’volontärbrev’ längst ned.

Vid frågor kontakta oss via vår mejl: info@al-hadi.se

[9:71]  وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ أُوْلَئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
[9:71] MEN DE troende, männen såväl som kvinnorna, är varandras [sanna] vänner och fasta stöd; de anbefaller det som är rätt och förbjuder det som är orätt och förrättar bönen och betalar allmoseskatten. De lyder Gud och Hans Sändebud. Dem skall Gud visa barmhärtighet. Gud är allsmäktig, vis.

Medlemsansökan

 
 
 

Verifikation

 

Volontärbrevet

 

Verifikation