Studieresa till den heliga staden Qom – 2015

[responsive]hawza_affisch[/responsive]

 

Al-Hadi Ungdomsförening anordnar i samarbete med al- Mustafa Universitet en studieresa till Qom, Iran. Resan, som är öppen för ungdomar i Sverige och övriga Europa, erbjuder bland annat besök vid de heliga platserna, studier i form av dagliga föreläsningar, samt andlig utveckling.

Stor tonvikt på att den resande håller sig till samtliga programpunkter samt åtar sig att följa reseledarnas instruktioner. Det bör förtydligas att detta inte är en nöjesresa, och därmed inte finnas mycket tid för shopping, besök hos släktingar mm.
[hr style=”4″ margin=”10px 0 10px 0″]
[tab title=” Intro” icon=”file”]Profeten (FVMH) sade: ”Det åligger varje muslim att söka kunskap”

Under ca en månad kommer ett tiotal svenska muslimer * få möjligheten att besöka den heliga staden Qom i Iran där ett av de främsta islamiska lärosäten finns, den s.k Hawza, för att bedriva studier och seminarier på engelska. På senare tid har detta blivit en populär destination och stor möjlighet för muslimer och konvertiter i väst att studera Islam och fördjupa sig inom den islamiska vetenskapen. Några av de ämnen som behandlas är trons grundsatser (Aqaed), islamisk lag (Ahkam), etik och moral (Akhlaq).

I resan ingår även ett flertal kortare resor och utflykter i Iran samt en mycket omtyckt resa till den heliga staden Mashad.

För vem? Muslimska syskon mellan 17-27 år som vill öka sin kunskap och förstärka sin muslimska identitet och samtidigt träffa andra syskon i en andlig och vacker miljö. All undervisning sker på engelska.

* Resan är även öppen för syskon i övriga Skandinavien i mån av plats. Begränsat antal platser, anmäl ditt intresse snarast möjligt.[/tab]

[tabgroup style=”vertical”]
[tab title=” Studier” icon=”book”]Dagliga föreläsningar, seminarier och diskussioner. Studieämnen som behandlas kommer att bl.a vara: trons grundsatser, etik och moral, rättslära och mycket annat!
Boende anordnas av al- Mustafa Universitet i Iran. Detta innebär att den resande måste vara inställd på ett mycket enkelt boende, bland annat madrasser på golvet samt österländska toaletter. Tidigare år har bröder och systrar inhysts på internat, bröder för sig, och systrar för sig. Syskonen blir uppdaterade om denna punkt så fort vi har fått mer info. Viktigt är att eftersom vi reser i grupp får man inte avvika från gruppen för att sova på hotell, hos släktingar el. dylikt.[/tab]
[tab title=” Mat” icon=”glass”]Frukost, lunch och middag serveras dagligen. Ibland kan det dock skilja sig när på dagen vi äter de olika måltiderna då programmet även bjuder på aktiviteter såsom utflykter, besöka heliga platser samt besök hos rättslärda. Självklart ska vi se till att äta så regelbundet som möjligt.
Tänk på att utbudet av varor i Iran kan vara mindre selektivt, och det kan vara lämpligt för den resande att ta med sig lite tilltugg för mellanmål. Detta är även väldigt viktigt för de med special kost, så som allergiker, vegetarianer mfl. Dessa uppmuntras att ta med nödvändig proviant inför resan.[/tab]
[tab title=” Mashad” icon=”map-marker”]Då den åttonde Imamen, Imam al-Rida (fvmh) är begravd i Mashad passar gruppen även på att besöka hans (fmvh) heliga mausoleum i den heliga staden i Mashad i östra Iran. Den ett par dagar långa vistelsen är en andlig höjdpunkt på resan som alltid har uppskattats av tidigare medverkande. Under vistelsen forstätter gruppen att göra gemensamma aktiviter, dock får individen också mycket tid för sig själv för att uppleva den heliga och andliga atomsfären på egen hand.

Andra Utflykter
Ett par mindre utflykter och studiebesök ingår också i resan bl.a till huvudstaden Tehran och till Jamkaranmoskén utanför Qom. Även här genomför gruppen aktiviteter tillsammans och kunskap och erfarenhet utlovas under andra avslappnade former.[/tab]

[tab title=” Pris / Datum” icon=”tag”]Datum: 10 juli – 5 augusti 2015
Pris: 8000 SEK, där flyg, kost och logi samt utflykter i Iran är inkluderat[/tab]
[tab title=” Anmälan” icon=”asterisk”]Anmälan för årets studieresa till den heliga staden Qom, har öppnat!

Sista anmälningsdatum är: 15 april 2015

Eftersom det är väldigt många som söker ber vi dig att precisera dina uppgifter så tydligt som möjligt. Detta underlättar både för oss och ökar din chans att komma med på resan.

Instruktioner:
Anmälan består av två delar den formella delen (dvs information om deltagaren) men även ett litet prov.

1. Prov
Provet baserar sig på en “booklet” skrivet på engelska om Fatimah Masoomah (A) liv.
Efter att du har läst boken gör du detta prov som består utav 10st kryssfrågor med alternativ.
För att bli godkänd på provdelen krävs minst 8/10 rätt.

Gå till bookleten
Gå till provet

2. Formell registrering
1. Börja registreringen genom att klicka på länken nedan
2. Fyll i så gott som du kan, vid problem kontakta hawza@al-hadi.se

Lycka till!
Gå till anmälan (senast 15 april)[/tab]
[/tabgroup]
[hr style=”4″ margin=”10px 0 10px 0″]