Konferens – Varför Islam

varforislam-1

Sheikh Mohamad Ali Shomali
Dr Mohammad Ali Shomali är docent i filosofi och arbetar som ansvarig prefekt på Imam Khomeini utbildnings- och forskningsinstitut. Sheikh Shomali har en doktorsavhandling från de islamiska seminarium i Qom samt även doktorsexamen i västerländsk filosofi från universitet av Tehran. Han har även studerat moralisk filosofi och har nått en doktorsgrad från universitet i Manchester. Mohammad ali Shomali har även skrivit ett flertal böcker, bland de kända finnes: ”Self Knowledge”, ”Shiaislam – Origins, Faith & Practise”.

Workshop
Varje workshop rymmer 20-30 pers och pågår i ca 30 min, alla deltagare i en workshop utgör ett lag. Det är därför viktigt att komma i tid för att lagindelningen ska gå smidigt till. Vi räknar med ett aktivt deltagande i diskussionerna som förhoppningsvis väcker nyfikenhet till att fördjupa sig i vår vackra religion Islam.

Workshop 1: Varför Gud
Har du någonsin ställts en fråga om Gud utan att du kunnat ge ett bra svar? Frågor som, vem skapade Gud? Eller varför kan Gud tillåta ondska i världen? Frågor kring Guds existens och Hans egenskaper har alla människor ställt sig, detta hoppas vi att du ska få svar på. Denna workshop hoppas vi ska besvara dina fundamentala frågor och förse dig med en grund som du kommer att använda dig av, både under resten av konferensen och i livet.

Workshop 2: Varför Profet
En workshop med annat upplägg än den föregående, här kommer laget delas in i smågrupper för att tävla mot varandra i en frågesport. Med det gemensamma lagresultatet från denna workshop utses det bästa laget som vinnare i slutet av konferensen.

Workshop 3: Varför Imamat
Vad är Islamiskt ledarskap? Finns det en skillnad på profet och en imam?, Detta fundamentala koncept har sannerligen missförståtts bland många, och denna workshop vill belysa vikten av imamat, vad konsekvenserna är av att inte följa imamat samt de bevis som finns för imamat.

Workshop 4: Varför Islam
Avslutningsvis vill vi påminna om varför vi alla har kommit till konferensen. Här kommer vi att knyta ihop säcken med att besvara varför just Islam skall prägla ditt liv på alla plan och göra ett aktivt val som muslim och inte bara vid högtider.

Teater
För att få en lärorik konferens och en underhållande och rolig sådan visar Al-Hadi ungdomsförening teaterföredrag. Spelarna är engagerade ungdomar bestående av både flickor och pojkar. Dessa ”skådespelare” är väldigt erfarna och har spelat ett antal teater på svenska såsom på arabiska sedan många år tillbaka. Några av de har även gått drama kurser och spelat och regisserat korta filmer.  Årets konferens kommer att ha en spännande teater som kommer att handla om hur vi i muslimer påverkas negativt av det sekulära samhälle  Följ med dess meningsfulla scener för att se ännu mer lärorika aspekter.  Förresten, teatrarna på konferensen ligger inte sällan högst upp på listan bland de bästa kategorier i konferensen!